Wij vinden het fijn dat u onze website bezoekt, misschien heeft u zelfs de molen ook al bezocht. De molen kent een bewogen geschiedenis en vooral tijdens de grote brand in 1990 was het maar de vraag of de molen ooit weer in volle glorie te zien zou zijn. Echter, direct na de brand heeft de nieuw opgerichte “Stichting Molen Landzigt 1857” de herbouw op zich genomen en met inzet van velen is de molen weer in oude glorie hersteld. De molenaar, Maarten Hunink, kon toen zijn molen weer gaan gebruiken waarvoor deze was bedoeld; namelijk het malen van graan, ook werd hij weer eigenaar van de molen. In 2014 is de molen overgedragen aan zijn opvolger: Peter Reedijk, die vol enthousiasme het molenbedrijf voortzet. De Stichting blijft voortbestaan om molenaar bij de instandhouding van de molen te ondersteunen.
Velen bezoeken de molen om deze in werking te zien en om de ambachtelijke producten te kopen. Om dit ook in de toekomst mogelijk te kunnen blijven maken, zet de Stichting zich in om door donaties te werven een bijdrage te leveren aan het in stand houden van de molen. Voor het onderhoud aan de molen is namelijk veel geld nodig afkomstig is van donaties, bijdragen van overheid en bijdragen van de molenaar zelf. Vandaar dat (nieuwe) donateurs broodnodig zijn om de molen in stand te houden, zodat dit stuk cultuurhistorisch erfgoed en de ambachtelijke wijze waarop de producten gemaakt worden ook voor de toekomst behouden kunnen blijven.

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen, als u donateur zou willen worden van onze Stichting.
De minimum donatie bedraagt € 15,00 per jaar. Daartoe vragen wij u het volgende formulier in te vullen: aanmeldformulier donateurs

U kunt de aanmelding:

  - of afgeven in de molen  
  - of toezenden aan: Stichting Molen Landzigt 1857
Molendijk 19
3284 LE Zuid-Beijerland
  - of mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als u een éénmalige bijdrage wilt doen kan dit natuurlijk ook. U kunt dan Uw bijdrage overmaken naar nummer NL51 RABO 0160 2210 21 t.n.v. Stichting Molen Landzigt 1857 te Zuid-Beijerland.

Aan“Stichting molen Landzigt 1857” door de Belastingdienst de culturele ANBI- status toegekend (ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit houdt in dat schenkingen gedaan kunnen worden die fiscaal interessant kunnen zijn voor de schenker. In het geval dat u een schenking doet aan “Stichting molen Landzigt 1857” mag u - wanneer u uw aftrekpost berekent - deze gift verhogen met 25%. Voor deze verhoging geldt een maximum van € 1.250. Meer over de ANBI-status en de aftrekbaarheid van uw gift kunt u ook nog eens nalezen op http://www.anbi.nl

 

Onze locatie

Korenmolen Landzigt
Molendijk 19
3284 LE  Zuid-Beijerland
molen@molenlandzigt.nl
Real time web analytics, Heat map tracking -